torsdag 5. januar 2012

Hage-året 2011, del 1


Ut av vinterens apati og bloggtørke,
kommer det en sommerlig vind og stryker lekent over mitt vintertrette legeme...
Jeg drømmer meg tilbake til begynnelsen av hageåret.
Marie-Amelie var overalt i alle nyhets-sendinger
og jeg lot meg inspirere til å pynte litt på en vinterblek terasse:
http://mathildeseden.blogspot.com/2011/01/skygger.html

I februar dukket det opp muligheter for å få vise frem litt vårinspirasjon i mørketiden.
http://mathildeseden.blogspot.com/2011/02/frk-solslikk-2011.html


Når kalenderen bikket 1.april, hadde det forlengst begynt å krible overalt av hagefryd og denne damen måtte finne seg i å bli lurt opp i rose-rabalder!
http://mathildeseden.blogspot.com/2011/04/kjttboller-hagelureri.html


Flere tilbakeblikk på mitt 2011-hage-år følger...

4 kommentarer:

Marias Teater sa...

Hei Mathilde - tenkte på deg mange ganger og endelig er jeg her hos deg. Må få ønske deg en nydelig 2012 - og da blir det kanskje noe med hage. hvis jeg ikke tar feil... Fine foto - nydelig å se noe grønt - det er bare å vente i 2 måneder, så har vi kanskje en ny vår.

BLOMSTERSTJERNEN sa...

Lekre bilder Edens frøken! Jeg er jo svak for det grønne (sjekk min nye layout!!!)

Hvilket objektiv bruker du for å ta disse bildene med veldig differensiert fokus? Står du langt vekke og zoomer når du fotograferer?

Godt nyttår!

Mathildes Eden sa...

Hei Maria og hei Blomsterstjernen!
Kjekt å være ute å "leke" med dere igjen!
Jeg fotograferer mine makro-bilder med: Canon 100 mm (fast) objektiv, blenderåpning 2.8 eller 3.2 mm= 2.8 mm er største blenderåpning! Ofte velger jeg blenderåpningen og lar kamera velge/justere lukkertiden selv. Hvis jeg har lite lys og lukkertiden går under 60, må jeg justere opp ISO- verdien. Best er det å ta makrobilder med stativ og sette på selv-utløser når du har komponert bildet. Da kan lukkertiden være lavere, du slipper å "røre" kamera og bildene blir fremdeles skarpe. Jeg kan stå litt unna motivet når jeg bare får en del av forgrunnen skarp og bakgrunnen uskarp. Men regn med å måtte krype litt, av og til å måtte holde pusten når du knipser; for ikke å få uskarpe bilder. Lykke til! Og godt nyttår til begge!

Huldra sa...

Selv om jeg dessverre ikke har hage lenger selv, trives jeg så godt i Edens hage at jeg tar plass og slår rot. Du skaper en helt egen stemning.. :)