fredag 24. august 2012

Blomkarsefest!

Aldri hadde vel jeg drømt om et blomkarseflor som var så innvaderende!
( litt før de begynte å blomstre på ordentlig! ) Jeg, som var en blomkarsejomfru, tenkte jeg skulle ha en aldri så liten dekorativ kant rundt jordbærbedet. Lite visste jeg at de lille uskyldige frøene, plantet direkte og ganske sent i juni, skulle utvikle seg til en aliensk blomsterelv! Og siden overta hele jordbærbedet sin tumleplass. Den pastellgule "Milkmaid" er sart og delikat i fargen
og den andre "fargemix-blandingen" kjøpt for ca kr 12,-for en pose, er sjarmerende uryddig, blomsterrik og med en frodig fargeblanding i orange, gult, korallrød og mørkerød.
Her er det mye blomsterflor for pengene! Nå kan noe av årsaken til det monstruøse, overveldende blomsterfloret, ha med iblandet kugjødselkompost og "Blåkorn" sitt langtidsvirkende krukke-gjødsel å gjøre.
Billig. ( OBS`s sommeråpne blomsterutsalg ) Og krukke-vekstene har vært helt vill etter det! Og onsdag var det premiere på ny sommer-blomst salat! Klubbkveld med 8 skjønne damer. Blomsterbuketten hadde ikke noe i mot å fortære blomster på fat:

BLOMKARSE-SALAT MED FENNIKEL, APPELSIN OG HONNING


-2 STORE FENNIKLER
-3 APPELSINER
-1 STK HJERTESALAT
-2 SS GOD OLIVENOLJE
-2 SS SITRON
-1 SS SOMMERHONNING
-4 DRAG NYKVERNET PEPPER
-1/2 TS HIMALAYASALT
-PINOLI-KJERNER ELLER PISTASJ-NØTTE-KJERNER
-BLOMKARSEHODER ETTER BEGJÆR

Kutt opp fenniklene i løvtynne skiver. Gni dem inn med olivenolje, honning, salt, pepper og sitron. La stå, helst over en time. Dette marinerer fennikkelen og gjør den bløtere og mer lett fordøyelig. Tillsett tynne appelsinskiver, smak til og tilsett evt mer olje, sitron etc. Anrett bladene av hjertesalaten ( disse vender jeg først i litt olje, sitron, salt og pepper rett før anretning ) langs kanten av serveringsfatet og legg salatblandingen utover. Strø over evt nøttekjerner. Pynt med vaskede og tørkede blomkarsehoder. SPIS!
( jeg serverte salaten til grillet svinefilet og kyllingfilet, hjemmelaget potetsalat og hjemmebakte grove rundstykker )

5 kommentarer:

Margrethe sa...

Blomkarse og Ringblomster er gode gamle hageplanter som gleder oss når sommeren går mot høst. Fargene gjør meg ekstra glad!De er lette å ha med å gjøre, og gir oss rikelig med frø til neste år også.
Salaten din ser utrolig lekker ut. Regner med at den ble spist med nytelse. Takk for oppskriften.

Grethe Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Da er vi tooooooooo! Jeg har terassebed og plantet små uskyldige frøplanter i juni. Og nå - ikke tegn til grønnsakene under blomkarsemyriaden.... har tatt vekk noe, men det får bli en vakker lærepenge.

Og frøene jeg fikk fra deg er nå blitt fine grønnsaker og basilikum. Morsomt som første års forsøk i drivhuset.

Ha en fin helg.

November- symra sa...

Blomkarse berger sensommerhagen, legger seg over avfeldige stauder og gjør Hagen frodig og fargerik igjen.. Blomkarse er blandet mine beste hagesenter. Herlig hekk og fristende salat. Jeg må huske den...Salaten altså..

MarJE sa...

For ein flott blomkarsefest.
Selskapsmaten din såg lekker og innbydandes ut. Skikkelig flott. Du har virkelig gjort stas på dei flotte blomane her.
Ha ei flott helg.

BLOMSTERSTJERNEN sa...

For en fest Frk Eden!
Blomkarser må definitivt på plass i Blomsterstjernehagen til neste sesong!
Hagen din ser romantisk ut ;)

B★