torsdag 16. desember 2010

FARGEKALENDER TORSDAG 16. DESEMBER

Jeg velger meg en litt utradisjonell variant av alle tiders julefarge.

RØD.
Dagen i dag farges rød av hjemmelaget SPELT-PIZZA!
Siden jeg er så heldig å ha en ekte italiener i huset,
kommer lysten på blant annet italiensk pizza innimellom.

3 stk pizza.
3-6 personer. Spørs hvor ulvesulten man er...
Stekes 10-12 min på 275 grader.
Bruk den høyeste temperaturen du har på ovnen din.

Man tar:

En halv liter væske.
Viktig at den består halvparten eplejuice og halvparten vann.
Den må være 37 grader varm.
Eplejuicen er helt essensiell hvis deigen skal heve.
Spelt trenger C- vitamin for å reagere med gjær.

Litt mer enn halvparten av en pose med tørrgjær
(tilsvarende 35-40 gram)
løses opp i den lunkne væsken. Rør godt.
Tilsettes 1/2 ts sukker; for å sette igang gjæringen.

2 ts havsalt og 2 ss god olivenolje blandes i gjærvæsken.
Tilsett fint spelt til passe deig.
Deigen skal ikke være for klissen og ikke for hard.
Må kunne kjevles.

Forheves 1 time.

PS: Dette er IKKE mine hårete armer!

Lag 3 emner.
Kjevles ut på 3 stk bakebrett med bakepair.
Bare fint hvis de har litt sjarmerende ujevne kanter.
Far i huset- på tide å legge fra seg makten;
jeg mener fjernkontrollen
og ta kontrollen over kjevlet!

Flygende pizza- anbefales å prøve hjemme!

Settes til etterheving i 1/2 time. Ikke far altså...
I mens så åpner du 2 stk bokser med italienske cherrytomater.
(Jeg bruker Mutti sine)

Hvis du ikke allerede har åpnet en flaske rødvin ennå,
anbefaler jeg at du gjør det nå!
Når du alikevel er i gang med åpning....
Drikk litt vin...Rødvin så klart.
RØD som dagens kalenderfarge!
Anbefaler: Passolo 2009. Rocca

Knus de søte små med en gaffel eller liknende og tilsett litt
salt og fersk eller tørket basilikum etter behag.


Fordel forsiktig herligheten på de nå hevede tre pizzabunnene.

For klassikeren Margerita:
Forbruk fersk mozzarella- 5 pk til 3 store pizza.
Dekk med fersk mozzarella, kvern litt havsalt eller Himalayasalt( fantastisk!)

Risle over med god olivenolje. Litt før steking og rett etter.

Settes midt i ovnen på full varme.
Det skal boble...

For annen favoritt:

Legg på fersk mozzarella, 2 stk løk pr pizza
Pepperonipølse og masse hvitløk.
Mannen kjøpte feil pepperonipølse, til denne, men pikant variant duger uansett.
Legg gjerne på tørket chili hvis du føler at du trenger å bli litt hot. Risle olivenolje før og etter....Den må være god!

PRIMO fra Frantoi Cutrera, som REMA 1000 overaskende har tatt inn, kan virkelig anbefales!

Inn i den kjempehotte ovnen med denne og....ikke oljen.
Herlighet- drikk for all del litt mer vin!

SPIS!!!

Buon Apetito!

5 kommentarer:

bicocacolors sa...

great post!!
I'm hungry now!!!
thank you and "Feliz Navidad"

Mathildes Eden sa...

Gracias! I love your blog! You are a great artist! Feliz Navidad to you too!

Maria sa...

Jeg har en pizzaelsker hjemme med like hårete, men norske armer. Vi prøver din pizza, men hvordan blir det med flyvningen? Flott innlegg, jeg vil gjerne lese deg mer og blir din følger. God helg!

Ninni sa...

Mmmm...vad gott det ser ut! Nu måste jag fixa något att äta.
Tack för receptet!
Hoppas du får en skön helg!
Ninni

Mathildes Eden sa...

Ang flygende pizza- Pizzabakeren sier noe om at det skal føles som om du sender en frisbee- bare at du sender den med mye større kraft-slik at den kommer tilbake til deg.
Krever trening...