fredag 31. august 2012

E EG MER ENN GJENNOMSNITTET OPPTATT AV UTSEENDET?

-Eg fikk i hvertfall granatsjokk da eg så meg i speilet, da eg kom hem fra den snille, men bestemte doktordamen. Nå har eg et utseende som sannsynligvis bare matmor elsker. Kanskje eg endelig blir gatas skrekk ?
I hverfall skrekkelig nok til å jage den halvgale, loppebefengte, urinerende, halvgamle gaupetigeren av en bakgårdskatt som har skambitt meg til det ugjennkjennelige... Selv om eg ennå var i drømmeland da matmor kom for å plukke meg opp, ble eg litt redd da hon nesten gikk baklengst ut igjennom døren da hon såg kordan eg så ut. Ville hon ikkje at eg skulle være med hon hem igjen ? Var eg blitt så avskyelig at hon ikkje orket å ha meg mer ? Nå skal hon visst på SPA eller nokke i helgen bare for å chille seg helt ner igjen. Eg har hørt rykter om at det skal bli behandling både på overflaten og underflaten... Det e visst flere folk, som skal kose med både hon og ni andre skjønne damer som og trenger nedchilling! De var her flesteparten hin kvelden. Innimellom kaklingen hørte eg nok at de gledet seg veldig. De kunne nesten ikkje vente til å bli knadd og skrapet på! Eller va det skrubbet de sa?
Og så skal de ta behandling i ansiktet! I ansiktet ? Frivillig ? Her lå eg hos doktordamen i dag å roet kroppen helt ner. Så kommer damen med en svær, grinete, maskin og snaier av meg halve ansiktet! Det var rett før både snuten og ene øret røk med. Og det der skal damene gjøre frivillig ? Ja, for eg hørte at et par av de ville ta pelsen i ansiktet! Ja når de først va der likevel. Og hon ene sier at hon skal ta butinox i fjeset. Skulle tatt seg ut om eg begynte å male meg i hele trynet med butinoxen!
Nei takke meg til å ligge her å se stokkrosene gro! Hon sprøytet meg doktordamen i dag. Det gjorde ganske ondt, men etterpå ble det litt godt igjen. Det va altså først når låg i buret i bilen hem igjen, at eg kom til å se meg sjøl i speilet. Matmor orket det nesten ikkje; men hun fikk tatt noen bilder av meg. Det var bare det at de var nokså skumle. Så skumle at hon ikkje fikk lastet de opp..... Derfor ligger eg her å bare ser fin ut. Og passer på villaen. Til de SPAR hon hem igjen...

mandag 27. august 2012

HVIT SENSOMMERELEGANSE

Clematis "Madame Le Coultre"

søndag 26. august 2012

Sissel & Rozanne

Nære venninner..... Renaissance-rosen "Sissel" ( Poulsen ) & Geranium "Rozanne"

fredag 24. august 2012

Blomkarsefest!

Aldri hadde vel jeg drømt om et blomkarseflor som var så innvaderende!
( litt før de begynte å blomstre på ordentlig! ) Jeg, som var en blomkarsejomfru, tenkte jeg skulle ha en aldri så liten dekorativ kant rundt jordbærbedet. Lite visste jeg at de lille uskyldige frøene, plantet direkte og ganske sent i juni, skulle utvikle seg til en aliensk blomsterelv! Og siden overta hele jordbærbedet sin tumleplass. Den pastellgule "Milkmaid" er sart og delikat i fargen
og den andre "fargemix-blandingen" kjøpt for ca kr 12,-for en pose, er sjarmerende uryddig, blomsterrik og med en frodig fargeblanding i orange, gult, korallrød og mørkerød.
Her er det mye blomsterflor for pengene! Nå kan noe av årsaken til det monstruøse, overveldende blomsterfloret, ha med iblandet kugjødselkompost og "Blåkorn" sitt langtidsvirkende krukke-gjødsel å gjøre.
Billig. ( OBS`s sommeråpne blomsterutsalg ) Og krukke-vekstene har vært helt vill etter det! Og onsdag var det premiere på ny sommer-blomst salat! Klubbkveld med 8 skjønne damer. Blomsterbuketten hadde ikke noe i mot å fortære blomster på fat:

BLOMKARSE-SALAT MED FENNIKEL, APPELSIN OG HONNING


-2 STORE FENNIKLER
-3 APPELSINER
-1 STK HJERTESALAT
-2 SS GOD OLIVENOLJE
-2 SS SITRON
-1 SS SOMMERHONNING
-4 DRAG NYKVERNET PEPPER
-1/2 TS HIMALAYASALT
-PINOLI-KJERNER ELLER PISTASJ-NØTTE-KJERNER
-BLOMKARSEHODER ETTER BEGJÆR

Kutt opp fenniklene i løvtynne skiver. Gni dem inn med olivenolje, honning, salt, pepper og sitron. La stå, helst over en time. Dette marinerer fennikkelen og gjør den bløtere og mer lett fordøyelig. Tillsett tynne appelsinskiver, smak til og tilsett evt mer olje, sitron etc. Anrett bladene av hjertesalaten ( disse vender jeg først i litt olje, sitron, salt og pepper rett før anretning ) langs kanten av serveringsfatet og legg salatblandingen utover. Strø over evt nøttekjerner. Pynt med vaskede og tørkede blomkarsehoder. SPIS!
( jeg serverte salaten til grillet svinefilet og kyllingfilet, hjemmelaget potetsalat og hjemmebakte grove rundstykker )

torsdag 23. august 2012

Lily blues

Disse har, når dette blir skrevet, allerede kastet bladene og tatt farvel for i år.
Takk og pris for at det fremdeles er blomstring i vente før sommeren er over!

lørdag 11. august 2012

PLUTSELIG TILBAKE

Så var det plutselig blitt august måned!
Sommeren har bare flydd av gårde. Ikke med milde vinder og solskinnsdager.
Joda. Noen har det jo vært. Men ikke nok til å fylle opp solskinnskontoen
som jeg skal tære på. Til minst mars neste år!

Heldigvis har jeg fyldt litt sol og varme på min reserve-solskinnskonto.
Med en tur til vakre Maremma i Toscana er batteriene foreløpig oppladet..
Takk og pris for det!
Da blir fattige 12 grader i resten av juli og august, til å bære. Nesten.

Det er uansett godt å ha en hage; der en kan snuse inn liflige blomsterdufter, falle fullstendig i staver over en rose i blomst, glede seg over optimistisk voksekraft og å se hvordan sparsommelige solstråler leker seg blandt blomsterfloret.

"AMBRIGDE ROSE"
"AMALIE SKRAM og Filipendula multijuga i blomst"
"Rhapsody in Blue & Marikåpe"