onsdag 13. juni 2012

Valmuedans

De er slettes ikke uelegante, disse dansende valmuene. Fargemessig ligger de litt på siden av min pastellskala av farger. Men sammen med ringblomster og solsikker, får de danse fritt...

Alium har foreløpig hovedrollen

Den vet å sole seg i glansen, nå rett før rosene kommer i flor. Det er den som bidrar med mest farge i bedene mine akkurat nå. Og det gjør jo ingenting!

søndag 10. juni 2012

Bare et lite strå....

...kan fange mitt øye; når det står kledd i sølvskimrende drakt i kveldssolen. Det visker et stille: Se på meg! Jeg er kanskje ikke den aller første du legger merke til... Kanskje du først går forbi.... Kanskje du ikke ser MEG.... Ignorer meg, fremfor de mest fargerike... De mest iøyenfallende... de som roper høyest... Men jeg er likevel HER! Kledd i sølv fra topp til tå! Står her å visker et stille.... God sommer til deg!

torsdag 7. juni 2012

For lut og kaldt vann

Trikset er ikke kaldt vann! Det er å glemme å gi dem vann! Og lut er utelukket................. Pelargonium Hort. "Goesta" Her står vi fremdeles; som stiklinger. Ingen har kommet å pottet oss om eller gitt oss jord og gjødsel! Vi står i en ublomsterlig, trang stiklinge-fangeleir. Venter. Skjelver av tørst og næringsbehov! Superpetunia compact "Super Vein" Kommer det noen å slipper oss fri fra den onde, hagegale stiklingeheksen ? Hun har jo HEKS-SAKS! Uff. I mellomtiden får vi blomste litt. Kanskje vi kan sjarmere oss til frihet?

onsdag 6. juni 2012

Ramsløksforlystelse

Er det en lokkemann eller lokkedame der ute, som kan klare å lokke meg ut av en ramsløkdepresjon? Klare å lokke meg, til nye oppskrifter med Ramsløk i? Jeg har prøvd meg på ramsløk-pesto, blandet med rucula, parmesan, valnøtter, skikkelig god olivenolje, hvitløk, salt og grovmalt pepper. Men skuffelsen var og er, at ramsløken klarer å skrike så høyt, at alt det andre gode, blir lavmælt og mumlende... Noen der ute med gode forslag til milde, delige ut-av-kroppen-opplevende-ramsløk-oppskrifter ? Ellers kan det fort bli ramaskrik-pesto..... Men vakker er den....Ramsløken

mandag 4. juni 2012

Å spise kirsebær med de.......

.....som gifter seg! Eller nesten. Dette japanske pryd-kirsebærtreet, inspirerer mitt lille vindutsatte "Kanzan", til å bli et stort, sterkt og modig tre! Pinseaften, var jeg så heldig å bli invitert i bryllup her til et vidunderlig vennepar av meg. På det lille torget bak, inne på området til Lepra-museet, sto denne rosa gaven og glinset i ren kjærlighetsprakt. Alle kunne vi ta del i, dets lykkelige, blomstrende omstendigheter og bli innhyllet i berusende bryllupsrus... PS: Blomstene på dette velvoksne treet, er helt lik dem jeg har tatt bilder av, i forrige innlegg.

fredag 1. juni 2012

Kirsebærsymfoni i florlett pastell

Dette treet, ble lusket inn i hagen i fjor høst.... Det var et av kuppene på salget. Det har blitt til en drøm! Vinden har truet med voldelige vendinger og greinene har danset vill, fyrrig nordavinds-flamenco... Alikevel har det delt dette med oss:
PRUNUS SERULA- "Kanzan" Japansk pryd-kirsebær